Over het Hof

Het Hof van Cartesius Coöperatie U.A. opende eind 2017 de 1e 2 paviljoens met 25 ondernemers. Sinds 2021 zijn we met 3500 m2 werkruimte in 8 paviljoens en ruim 1500 m2 groene buitenruimte uitgegroeid tot een proeftuin van circulair en groen ondernemen. Het Hof bestaat uit ruim 110 Hofleden een is te huur als inspirerende vergader of workshoplocatie.


Vacatures

Circulaire Onderhoudscoördinator

In de loop van 5 jaren zijn er drie iconische paviljoens gebouwd met 90% hergebruikte materialen: perrondelen die dragende vloeren worden, vensterbanken worden paden in de tuin, restpartijen ramen worden gevelmateriaal waar een bruisende community van 120 hofleden creatief maakt en speelt.

We zoeken een Onderhoudscoördinator om het beheer en onderhoud van onze panden in in goede banen te leiden. Onderhoud van onze panden vindt plaats door een klein vast team aangevuld met vrijwilligers uit het Hof van Cartesius. Jij zorgt voor opzet en uitvoering van het onderhoudsjaarplan inclusief begroting door het onderhoudsteam en stemt af met ons verantwoordelijke bestuurslid op grote keuzes. Het is voor ons een pré als je ervaring hebt in bouw en onderhoud. Je bent flexibel en kan goed zelfstandig werken én je kan goed samenwerken en communiceren. Je hebt een hands-on en duurzame instelling.

Jouw taken

  • Opzet en uitvoering Onderhoudsplan en begroting
  • Bewaken meerjaren onderhoudsplan
  • Coördinatie vast en vrijwillig onderhoudsteam

Je werkt 4 tot 8 uur in de week op zzp-basis tegen een marktconform tarief. Weet je iemand of ben jij deze persoon, mail voor 15 augustus naar charlotte@hofvancartesius.nlWie maken Het Hof?

Het Hof van Cartesius is een Coöperatie en het bestuur wordt gevormd door de oprichters: Bianca Ernst (zakelijk leider / penningmeester), Charlotte Ernst (creatief leider / voorzitter) en Simone Tenda ( branding / secretaris).

Het Hof wordt gerund door haar 110 Hofleden. Het reilen en het zeilen van Het Hof gebeurt door vele commissies.

Het ontwerp van Het Hof is een idee van Charlotte Ernst en landschapsarchitect FLUX. Architect en stedenbouwkundig ontwerper Charlotte Ernst was ontwerpend en circulair opdrachtgever voor de totale ontwikkeling van Het Hof van Cartesius. Zij riep de hulp in van RHAW Architecture (Fase 1), Dynamo Architecten en Archifre (Fase 2 & Fase 3) voor het bouwtechnisch ontwerp van de paviljoens.

Het Hof wordt mogelijk gemaakt door een groot aantal partners. Overvecht Vastgoed, Stadmakersfonds, Provincie Utrecht, Gemeente Utrecht, EFRO en de Triodosbank investeerden in aankoop van de grond en het vastgoed. Stichting DOEN en de investeerders van CrowdAboutNow maakte dat het circulaire, groene en collectieve gedachtegoed van de grond kwam. 

Het Hof werkt samen met Hogeschool van Utrecht, Utrecht Sustainability Instituut en Erfgoed Werkspoor Utrecht aan een creatief circulair Werkspoorkwartier dankzij een subsidie van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) Kansen voor West II.

In 2021 richtte Het Hof van Cartesius Coöperatie U.A. Stichting Land van Cartesius op om eigendom te krijgen van de gronden.